Konkurrenceforslag til Kokkedal stationsplads. Illustration Sweco Architects

”Vi ønsker alle en generous sommer”

Udgivet den 2. juli 2021

generous har haft et travlt forår 2021. I foråret deltog vi i konkurrencen om at byfortætte og transformere Kokkedal stationsområde med et stort og meget dedikeret team. Derudover har vi en del projekter i pipelinen, som vi kan fortælle mere om efter sommeren. Vi er også trådt ind i et samarbejde med folkene bag et af de smukkeste projekter, vi har set, om at få realiseret bygningsværket House of Peace – et rent con amore projekt.

Kokkedal Stationsby
generous deltog i konkurrencen om at byfortætte og transformere Kokkedal stationsområde i foråret 2021. Det var en spændende konkurrence, som handlede om at gøre noget godt for en by. Vi havde et stjerneteam på projektet og en fantastisk god proces med udviklingen af det endelige konkurrenceforslag, der bestod i at forbinde og fortætte et komplekst område omkring stationen. Vores team repræsenterer alle de værdier, vi mener, der skal til for at løse en byudviklingsopgave af denne kompleksitet. Dét at skabe et visionært og oplevelsesrigt stationsområde, som er lokalt rodfæstet og samtidig fremadskuende – der samtidig løser alle de programmatiske udfordringer som Hørsholm kommune har opstillet i udbuddet – kræver både stor faglighed, indlevelse og nysgerrighed på stedets potentialer og udfordringer. Derfor sammensatte vi et team, der kunne byde ind med hele det holistiske billede, det er at skabe en ny bydel som er indpasset i den eksisterende by. Tak til Hørsholm kommune for en spændende konkurrence, hvor vores projekt opnåede en 2. plads ud af 4 bud. 

Afspil video
Se den flotte visualiseringsfilm af projektet

Fagdommer Johnny Svendborg præsenterer vores projekt.

Tak til hele vores hold og de involverede parter for den stærke indsats. 
Udvikler: generous development / Arkitekt: Sweco architects / Ingenør: Sweco / Entreprenør: Jönsson / Nedrivning: J. Jensen /Bystrategi: Niels Bjørn / Tryghed på stationer: Sofie Kirt / Fagrådgiver friplejehjem: Bo Kristiansen / Antropologi: helles & Docherty / Seniorfællesskab: AB Hørsholm / Friplejehjem: Care / Dagligvarebutik: Rema 1000.

House of Peace
generous er funderet på et ønske om at bidrage positivt til den tid, vi lever i og genindføre kærligheden og den faglige stolthed i byggebranchen. Projektet House of Peace ligger i fin forlængelse af denne intention, og derfor er vi trådt ind i et samarbejde med musikeren Kasper Winding og folkene bag projektet House of Peace, om at få realiseret bygningen der skal ligge ude på vandet i Nordhavn. House of Peace er tænkt som et symbolsk ’vandmærke’ til personlig reflektion og indre fred, som man kan besøge eller blot betragte fra land. Placeringen overfor FN-bygningen, der handler om ydre fred, gør House of Peace til en smuk påmindelse om, at fred også handler om indre fred på det personlige plan. Bygningen er udformet som en sky, tegnet af den japanske arkitekt Junya Ishigami, i samarbejde med Svendborg Architects. Vi er vilde med projektet og glæder os over at kunne bidrage med vores kompetencer, så dette unikke værk kan blive realiseret til gavn for os alle. Se mere på www.houseofpeace.dk

God og generous sommer til alle
generous bliver ”spredt for alle vinde” fra næste uge og ønsker alle en flot og skøn sommer.