Sommer i generous

Udgivet den 4. juli 2022

Sommerferien er over Danmark, og vi ser tilbage på et forår og en forsommer med stor aktivitet på de spændende sager, som vi arbejder på. 

Vi har i løbet foråret valgt at forfølge et nyt strategisk ben med rådgivning af ejendomsejere i forbindelse med optimering af eksisterende ejendomme. Dvs. vi kan gøre det, vi er gode til både for os selv – men også for andre.

Helt konkret har vi indledt et samarbejde med NPV A/S om ThurinerHusene og med Proark A/S om bl.a. Svendborg Bycenter. Begge sager kan du læse mere om længere nede i dette nyhedsbrev og under projekter – generous. Andre sager er i støbeskeen i begge samarbejder. Samarbejder der stadig styrkes i den gensidige respekt for hinandens fagligheder og med fælles mål i forhold til både vision og proces.

Behovet for egen byggeafdeling er, med det mere udviklingsrelaterede fokus, blevet mindre, hvorfor Michel Reumert Reffs, der har været hos os et år, har valgt at starte hos NPV A/S pr. 1. august 2022.
Og hvor er vi glade for, at Michel har foretaget det valg! Både fordi NPV A/S får en helt igennem professionel medarbejder om bord, og fordi vi så fortsat kan arbejde sammen på de projekter, der fremadrettet kommer til at blive gennemført i samarbejde med NPV A/S.

Kollekollevej

På Kollekollevej 39 i Værløse er vi kommet i mål med købet af grundstykket, som sker i et samarbejde med Jesper Krarup. Projektet tegnes og projekteres i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Architects og MOE RÅDGIVNING

Processen med udarbejdelse af en ny lokalplan, der giver mulighed for etablering af flere boliger, er i god gænge. Vi vil sammen med kommunen starte borgerinddragelse og lokalplanskrivning lige efter sommerferien, og vi forventer, at kunne komme i gang med selve byggeriet i løbet af sommeren 2023.

Thurinerhusene

I Svendborg ved den naturskabte havn Gambøt på Thurø er generous i samarbejde med NPV i gang med udviklingen og opførelsen af ThurinerHusene. Generous er udvikler på projektet som sker i et samarbejde med NPV som bygherre. Projektet tegnes af VLA arkitekter, og Cowi står for ingeniørdelen. Thurinerhusene er 39 enestående boliger lige ud til vandet, og med en storslået udsigt ud over det skønne Sydfynske Øhav. Næsten 40 procent af boligerne er allerede reserveret, for der er mange, som drømmer om et liv i vandkanten, og det kan vi godt forstå. Se mere på thurinerhusene.dk

SBC – Svendborg Bycenter

I samarbejde med Proark er generous i gang med at omdanne Svendborg Bycenter til et sprudlende samlingspunkt for Svendborg. Generous og Oliver Grundahl og OGA arkitekter har skabt et projekt, der kan blive et vartegn for Svendborg og i samarbejde med Svendborg Kommune, skal der nu gennemføres en lokalplan, der muliggør transformationen i de kommende år. Her har vi for Proark, gennemgået eksisterende plangrundlag, afdækket den politiske dagsorden, vurderet stedets potentialer, og i sidste ende formået kommunen til, at arbejde videre med et nyt plangrundlag. Vores rolle vil i hele forløbet være at have dialogen med kommune, rådgivere og i øvrigt interessenter i området.

Fuglekvarteret

I Hvidovre er generous og OGArchitecture i gang med at udvikle et nyt bykvarter. Fuglekvarteret får en unik beliggenhed med adgang til bynær natur tæt på Mågeparken og Vestvolden. Visionen er at udvikle et spændende boligområde, og i løbet af efteråret igangsættes borgerdialog om udviklingen af området, og den skal forhåbentlig bidrage til, at der i løbet af efteråret/vinteren kan igangsættes en ny lokalplan for området. Ligeledes er udviklingen af www.fuglekvarteret.dk sat i gang, og siden vil gå live i løbet af sensommeren.

Søagerhusene

Onsdag d. 29. juni kom det nye Egedal Byråd frem til en endelig afklaring omkring salget af Søagerskolegrunden, og der skal nu udarbejdes et lokalplanforslag, som muliggør boliger i op til to etager på 9,5 meter, sideløbende med at Søagergrunden udbydes til salg. Vi ser frem til det videre samarbejde med Egedal kommune og glæder os over, at vi nu er et skridt nærmere i processen, hvor målet fortsat er at omdanne Søagerskolegrunden til et skønt og bæredygtigt boligområde, der understøtter fællesskaber samt giver et varieret udbud af boliger til Smørum. Se mere på soeagerhusene.dk

Vi ønsker alle en solrig og ’generous’ sommer og ser frem til et spændende efterår!