Skt. Knuds Torv
Aarhus

Generous samarbejder med Proark om, at Aarhus Hallen på Skt. Knuds torv i Aarhus kan få nyt og bedre liv.
Torvet mangler liv, og det liv der er, kommer primært fra hjemløse der bruger torvets inventar til deres sociale samvær – både om dagen og om natten. Den gamle ”Aarhus hallen” har i de seneste år fungeret som erhvervsejendom med lejere som Netto, Nordisk Film, Danske Bank o.a.
Torvet ligger lige ud til Gågaden i Aarhus, og lige om hjørnet er Aarhus Hovedbanegård. Lejemålene i stueetagen har været ramt af Corona og har i tiden efter stået tomme. Dette har skabt et rum for hjemløse, der bruger de af kommunen opstillede installationer på torvet til ophold af forskellig art.

Opgaven er på den baggrund at få samlet de ejendomsejere- og lejere, der bor op til torvet, og i fællesskab motivere kommunen til at indrette torvet anderledes, så det bliver til en grøn oase i byen, hvor alle har lyst til at komme. Ud over kommunes opgave, er det også ejerne, der skal arbejde på at få aktiveret stueetagen, så der bliver et andet forhold mellem hjemløse og brugere af ejendommen. Det skal blive til et trygt sted for alle – også de hjemløse – som vi arbejder med i forhold til dialog og aktivering. Vi har til opgaven involveret relevante rådgivere, arkitekter og socialt engagerede, så vi over det næste år kan få torvet til at blomstre igen, og blive et sted man som bruger af byen, har lyst til at besøge.

Teamet består af: 
Bygherre: Proark
Udvikler: generous
Arkitekt: Aart